Toverboerderij

Een sprookjesachtige tentoonstelling waar het jonge kind de bosdieren leert kennen.

In het Toverbos leven veel dieren. Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk, nu in de winter kan hij zijn verstopte voorraad niet meer vinden. Zouden de kinderen kunnen helpen met het zoeken naar de hazelnoten?

En wat denk je van de kraai met zijn grappige geluid: Kra kra kra!! Kunnen de kinderen ook zo mooi kraaien?

En kijk daar zit de mol, hij komt net met zijn hoofdje boven de grond uit. Is hij nou wel blind of niet? Na het bezichtigen van de tentoonstelling weten de kinderen het en nog mooier: ze vergeten het niet meer!

De opzet van de tentoonstelling bestaat uit bomen die afgedekt zijn met een bladerdek van camouflagenetten. De muren worden afgedekt met sfeervolle  en kleurrijke theaterdoeken in bos sfeer. Aan de meeste bomen zit een interactief onderdeel, bijvoorbeeld een hoorspel, voelgaten, een spiegelkast of een klein bordje met verdiepingstekst die samen met een begeleider kan worden uitgediept. En dat alles op een wijze die bij de belevingswereld van het jonge kind aansluit. Het kind denkt dat hij in een toverachtige speeltuin is, maar leert intussen over de meeste bosdieren hoe hun leven er uitziet.

Foto’s

Huur nu een fantastische tentoonstelling!