Toverbodem

Kruip en sluip de wereld van de dieren die onder de grond leven binnen en beleef de pracht!

Pluis is een klein konijntje, hij voelt zich eenzaam en verdrietig want hij is zijn vriendjes en vriendinnetjes kwijt geraakt. En dan heeft hij ook nog eens heel erge trek in een lekker hapje. Alles verandert als hij Fee Hupsakee tegen het lijf loopt. Ze brouwt in haar toverketel een mengseltje zodat Pluis in een betoverende ondergrondse wereld terecht komt.

In deze wereld is het natuurlijk een beetje donker, maar het ziet er allemaal heel lief en sprookjesachtig uit. Pluis eet van de reuze wortelen zijn buikje rond en komt dan allemaal nieuwe vrienden tegen.

Door de toverspreuk “Biebelde biep Hupsakee” kan Pluis ineens met alle dieren praten die onder de grond leven. Hij leert heel veel van ze.

De bezoekertjes kunnen net als Pluis op onderzoek uit in deze ondergrondse wereld. Het verhaal van Pluis kan vooraf getoond worden. En wanneer ze de toverspreuk opzeggen kunnen ze door de poort naar binnen in deze wereld. In deze ondergrondse wereld kom je veel dieren tegen die daar leven. Denk aan de pissebed, mieren, de duizendpoot, de mol, maar ook de vos en natuurlijk het konijn! Informatie is verwerkt in panelen die bij de diverse dieren te vinden is, in opvallende kleuren. Op ieder paneel staat een foto van het betreffende dier, een klepje met daarop achtergrond informatie (prettig voor begeleiders), een klepje met een kleutergerichte vraag en daarachter het antwoord. Er zijn panelen waar kinderen hun neus goed kunnen gebruiken, en voelgaten waarin het antwoord schuilt van een eerder gestelde vraag.

Foto’s

Huur nu een fantastische tentoonstelling!