Schapen

Als er één schaap over de dam is…..

Deze tentoonstelling laat ons zien dat deze grazers harde werkers zijn om ons te voorzien van allerlei handige en lekkere zaken die wij dagelijks gebruiken. Schapen zijn een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis. Vroeger kenden we veel schapendrijvers, ze zorgden er voor dat de heidevelden keurig afgegraasd werden. Tegenwoordig staan de meeste schapen in de groene wei.

Vaak staan we er niet bij stil wat dat allemaal is en hoe het bij ons terecht komt.

“Als er één schaap over de dam is….”. Kent u nog meer van dit soort spreekwoorden of gezegdes over schapen? Of bent u de nachten vergeten dat u de schaapjes aan het tellen was? Sommigen onder ons hebben de schaapjes wellicht op het droge, anderen kunnen alleen maar schaapachtig voor zich uit kijken.
“Als er één schaap over de dam is….” is een tentoonstelling over het wel en wee van het schaap.
Deze tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden. Voor basisscholen is hij gericht op kinderen tussen de acht en de twaalf jaar. De nieuwsgierigheid van deze leeftijdsgroep wordt geprikkeld door diverse spelletjes en opdrachten over het schaap, zoals het spreekwoordenspel, een elektrospel , reken- en kijkopdrachten. Heeft een schaap vijanden? Hoeveel eet een schaap? Wordt van schapenmelk ook ijs gemaakt? Hoe voelt de wol van het schaap eigenlijk aan? Op al deze vragen vinden de kinderen spelenderwijs een antwoord.

Foto’s

Huur nu een fantastische tentoonstelling!