Rode oortjes

Een ondeugende titel voor een eerlijke tentoonstelling over voortplanting bij plant, dier en de mens!

In Rode Oortjes komt u alles aan de weet wat u altijd al hebt willen weten. Wist u bijvoorbeeld dat slakken echte cupido’s zijn die letterlijk een liefdespijl afvuren om zich te kunnen voortplanten? Hoe vaak bedrijft een olifant de liefde?

En waar zit het voortplantingsorgaan van een vogel? Hoe komt het dat er overal zoveel wilgenbomen opkomen en veel minder eikenbomen?

En hoe zit dat bij de mens? Hoe kan een arts de natuur een handje helpen? Wat is een SOA en hoe voorkom je dat?

Allemaal vragen die eenvoudig aan de orde komen in de tentoonstelling Rode Oortjes. Met behulp van een opdrachtenboekje gaan de bezoekers door de tentoonstelling en leren ze alles over dit onderwerp. Veel scholen vragen weer naar deze tentoonstelling als aanvulling op hun eigen lessen. Voor de bezoekers een manier om het onderwerp voortplanting bespreekbaar te maken. In een aparte ruimte (die ook afgesloten kan worden) wordt ingegaan op de erotische kant van het liefdesspel. Hier kunnen de jongeren ook oefenen in het omdoen van een condoom op een kunstmodel. De spanning wordt er afgehaald door er niet geheimzinnig over te doen. Laat u eens verrassen over de openheid van de jeugd van deze tijd over dit onderwerp!

Foto’s