Kletsnat

Neem een duik in de onderwaterwereld en de dieren vertellen je  hun geheimen….

In de tentoonstelling Kletsnat!!! nemen de kinderen een kijkje in de wereld van de zoetwaterdieren. Onder de waterspiegel (vorm gegeven door middel van opgehangen dunne voile doeken) kunnen de kinderen op zoek gaan naar diverse dieren.

De kleine tovenaartjes kunnen met hun toverstafjes de dieren laten vertellen hoe ze het onder water vinden. Zo leren ze welke dieren er in de rivieren en meren van Nederland en België leven, zonder dat het saai is.

Hoe lang kan een paling worden? Hé, wat doet die ooievaar daar met z’n koppie onder water? En de eenden zijn ook onder water…. en wat doet die kikker hier?

Hoe zie je nou het verschil tussen een forel en een voorntje? Zelfs de jongste kleuters kunnen na bezoek aan Kletsnat!!! u hier een antwoord op geven.  Op diverse panelen in struikvorm, maar ook zwemmend in het water komen de kinderen de dieren tegen,  kunnen ze met hulp van een begeleider verdiepingsstof tot zich nemen. Maar ook wanneer er even geen begeleider voor handen is kunnen de kinderen al voldoende informatie opnemen.
De tentoonstelling is zeer geschikt voor schoolklassen tot groep 4. Ook voor individuele bezoekers is de tentoonstelling zeer de moeite waard.

Foto’s

Huur nu een fantastische tentoonstelling!