Exposities & Tentoonstellingen

NatuurVerhuur verhuurt interactieve natuur- en milieu tentoonstellingen van hoge kwaliteit.

Natuurverhuur is een jonge en frisse onderneming die natuurexposities verhuurd.
Zonder dat u de handen uit de mouwen hoeft te steken toveren wij uw ruimte binnen een dag om in een sprookjesachtig Toverbos, een spannende onderwater wereld die Kletsnat! heet of de donkere wereld van de Toverbodemdieren.

Onze wisselexposities zijn aanpasbaar aan uw locatie. Alle tentoonstellingen die we hebben zijn interactief: er kan worden getoverd, er zijn kruip-door-sluip-door gangetjes, spannende voelobjecten, zelfs de neus wordt tijdens de ontdekkingstocht niet met rust gelaten. Uit ervaring is gebleken dat juist de kinderen van nu het heerlijk vinden om weer eens met hun zintuigen bezig te zijn. Even geen informatie via het beeldscherm maar leren door ervaring. Doordat dit op zeer eigen wijze wordt aangereikt, blijft het vaak eenvoudiger hangen. In onze tovertentoonstellingen vertelt een dier namelijk zelf wie en wat hij is. Dit gebeurt door een eenvoudige geluids-chip die wordt aangestuurd door een zgn. toverstafje. Kinderen worden dus geprikkeld in hun fantasiewereld en nemen de informatie daardoor eenvoudig op. Vaak zijn kinderen zo enthousiast dat ze graag nog een tweede keer de tentoonstelling bezoeken!

Natuurlijk zijn er ook tentoonstellingen die geschikt zijn voor de middenbouw en bovenbouw van de basisschool en zelfs voor het middelbaar onderwijs. Zicht op Licht, Het hangt in de lucht, en Rode Oortjes zijn daar mooie voorbeelden van. Daar kunnen de jongeren zelf aan de slag met een CO2meter, of met laserlicht of wordt de voortplanting van plant, dier en mens op zeer eenvoudige maar doeltreffende manier uitgelegd.
Kijkt u eens naar de foto’s van de site en u krijgt vast een goede indruk van onze tentoonstellingen.
Heeft u specifieke wensen dan kunnen we dit uiteraard bespreken.
Maurits & Riëtte 

Koeiengeloei

In ieder huisgezin staat wel een pak melk in de koelkast, maar weten we ook waar de melk vandaan komt?

Hoogstwaarschijnlijk wel. Maar hoe de melk vanuit de koe uiteindelijk bij je thuis op tafel komt te staan, is wellicht een wat ingewikkelder verhaal. En weet je dat er heel veel verschillende rassen zijn, maar dat ze uiteindelijk allemaal afstammen van het oeros?

Toverbos

Een sprookjesachtige tentoonstelling waar het jonge kind de bosdieren leert kennen.

In het Toverbos leven veel dieren. Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk, nu in de winter kan hij zijn verstopte voorraad niet meer vinden. Zouden de kinderen kunnen helpen met het zoeken naar de hazelnoten?

Kletsnat!

Neem een duik in de onderwaterwereld en de dieren vertellen je  hun geheimen….

In de tentoonstelling Kletsnat!!! nemen de kinderen een kijkje in de wereld van de zoetwaterdieren. Onder de waterspiegel (vorm gegeven door middel van opgehangen dunne voile doeken) kunnen de kinderen op zoek gaan naar diverse dieren.

Toverbodem

Kruip en sluip de wereld van de dieren die onder de grond leven binnen en beleef de pracht!

Pluis is een klein konijntje, hij voelt zich eenzaam en verdrietig want hij is zijn vriendjes en vriendinnetjes kwijt geraakt. En dan heeft hij ook nog eens heel erge trek in een lekker hapje. Alles verandert als hij Fee Hupsakee tegen het lijf loopt.

Toverboerderij

Kom binnen kleine boer en boerin! Ik zal je vertellen wie ik ben!

In de Toverboerderij mogen alle kinderen verkleed als boer of boerin naar binnen, een pet op, een boerensjaal om en echte houten klompen aan. Daarnaast krijgen ze nog een toverstaf mee, zodat ze de dieren kunnen betoveren.

Rode oortjes

Een ondeugende titel voor een eerlijke tentoonstelling over voortplanting bij plant, dier en de mens!

In Rode Oortjes komt u alles aan de weet wat u altijd al hebt willen weten. Wist u bijvoorbeeld dat slakken echte cupido’s zijn die letterlijk een liefdespijl afvuren om zich te kunnen voortplanten? Hoe vaak bedrijft een olifant de liefde?

Zicht op Licht

Licht is overal….maar nu is er de mogelijkheid om een heel bijzonder licht in uw centrum te laten schijnen.

“Zicht op licht” is een prachtige tentoonstelling met doe- en ontdekopdrachten, waarbij zowel de natuurkundige als biologische aspecten van licht aan de orde komen zoals:

Het hangt in de lucht

Wat hangt daar in de lucht?

Is het een luchtballon, of zie je de donkere wolken al hangen en vrees je voor regen. Soms zie je heel andere dingen in de lucht: luchtvervuiling, wat is dat precies? op dit soort vragen krijg je antwoord in de tentoonstelling ” Het hangt in de Lucht”.

Schapen

Als er één schaap over de dam is…..

Deze tentoonstelling laat ons zien dat deze grazers harde werkers zijn om ons te voorzien van allerlei handige en lekkere zaken die wij dagelijks gebruiken. Schapen zijn een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis.

Egel in het bos

Nieuw in het assortiment: sfeervol en leervol!

In het bos is een hol. Wat is het voor hol? Het is spannend en uitdagend tegelijk! Kinderen kunnen het hol binnen kruipen en vinden daar een grote egel. Aan de buitenzijde van het hol is informatie te vinden voor de bezoekertjes.

Help een spin

Help, een Spin is een middelgrote expositie.

De panelen en de interactieve zuil leren de bezoekers over het leven van de spin. Waar leeft een spin, wat eet een spin, welke soorten spinnen zijn er? Maar ook: hoeveel poten hebben spinnen, is een spin eng?

Bevers in Nederland

“Je ziet de sporen steeds meer langs de rivieren, maar pas nu weet ik hoe ze leven!”

In een beverburcht ligt een bever zijn dutje te doen. Hij heeft een drukke nacht achter de rug. Er zijn bomen om geknaagd, de takken liggen klaar om gebruikt te worden voor de burcht. Zijn buikje is vol van al het heerlijke schors wat hij op heeft!

Over sporen lopen

Leer herkennen welke sporen bij welk dier horen en er gaat een wereld voor je open!

In deze tentoonstelling komen diersporen aan bod die we dagelijks tegen kunnen komen. Een konijn, een ree, een hond, een poes, etc. Zo leer je meer uit je omgeving, word  je opmerkzamer van de dieren die je niet ziet, maar die er wel zijn.

Konijntje Pluis

Een kleine kleurrijke interactieve tentoonstelling over…. konijnen.

Voor de jongere bezoekers hebben konijnen een hoog knuffel gehalte. Ieder kind wil er wel één thuis. Maar weten de kinderen dan wel hoe het leven van het wilde konijn er uit ziet? Hoeveel jongen kan een konijn krijgen per jaar?

Frog, de Kikker

Frog de Kikker is een kleine tentoonstelling.

De expositie is geschikt voor het jongere kind. Onderwerpen als voortplanting,  metamorfose en ook het fenomeen koudbloedig zijn, komen aan de orde. Dmv de interactieve zuil worden kinderen getriggered om hun kennis te testen.

Roodkapje

Deze expositie is ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 4 van het basisonderwijs.

De meeste teksten zijn dan ook afgestemd op de AVI niveaus van groep 3 en 4. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een lettertype speciaal ontwikkeld voor dyslectici.

Kikker en pad

Deze fraaie en frisse tentoonstelling gaat over de overeenkomsten en de verschillen tussen kikkers en padden.

Door veel doe en ontdek items: een knikkerspel, kijkgaten, voelobjecten, vraag en antwoord spelletjes, etc. leren de bezoekers op speelse wijze hoe het leven van kikkers en padden er uit ziet.

Huur nu een fantastische tentoonstelling!